Și pizza are campionii ei! Unde i-am întâlnit în Constanța?
Am umblat mult vara aceasta pe litoral și am ajuns la o concluzie: pizza bate shaworma! La felie sau XXL, cu fructe de mare sau vegetariană, la cuptor electric sau pe vatră de lemne, pizza reușește să acopere cele mai deosebite gusturi. Dacă se vinde multă pizza este clar că la mare căutare sunt și pizzaiolii (o să folosesc cuvântul în italiană). Am urmărit de multe ori pizzaiolii care jonglau cu blaturile însă nu credeam că și în această meserie să existe campionate și campioni.
Am participat în această săptămână la o demonstrație de ceea ce înseamnă arta în această meserie, fiind invitat să mă alătur echipei Pizzico Restaurant, din Piața Ovidiu, la o zi în care cel mai medaliat pizzaiolo din România, Iulian Dumitrescu, a lucrat cot la cot cu echipa Pizzico. Medalii peste medalii, concursuri internaționale, campionate și un om cu o poveste interesantă. A început în 1991 la una dintre primele pizzerii cu cuptor de lemne din România, undeva în centrul Sighișoarei. A început de jos, de la spartul și căratul lemnelor iar de aluat s-a apropiat abia după un an în care jobul lui era doar să care lemnele, să facă focul și să întoarcă pizza în cuptor. Ne povestește că în timpul pauzelor de prânz, atunci când patronii italieni se odihneau, el se apuca de treabă antrenându-se cu aluaturile de pizza.
A evoluat și a ajuns să conducă pizzeria în care a rămas 9 ani. Ce m-a impresionat la povestea sa a fost faptul că și în următoarele restaurant din București în care a lucrat a rămas pentru perioade lungi, 6 respectiv 4 ani, fapt mai rar întâlnit în acest domeniu în care personalul își schimbă foarte des restaurantul în care lucrează. Și ca să revenim la poveste vă mai spun că în ultimii ani nu a fost concurs la care să participe și să nu câștige medalii.
A ales să lucreze pentru câteva zile alături de profesioniștii de la Pizzico, încercând împreună să descopere noi gusturi, noi arome, să testeze noi rețete și să „caute secretul celei mai bune pizza„. Este o muncă în echipă, din care toți au câte ceva de învățat, dar în final iese câștigător turistul care alege să guste o pizza din meniul Pizzico Restaurant.
Am aflat de la Andrei Dușu, proprietarul Pizzico Restaurant, că aici se desfășoară un programul anual de training pentru întreaga echipă, apelând la cei mai respectați profesioniști din diverse domenii. Ne spunea că la Pizzico ștacheta este extrem de sus „deoarece dorim să oferim tuturor prietenilor care vin pentru câteva ore de relaxare tot ceea ce este mai bun. Trebuie să fim mereu pregătiți la cel mai înalt nivel deoarece aproape toate vedetele care ajung în Constanța trec și pe la Pizzico, iar la acest nivel nu putem să nu oferim cele mai bune servicii.
“Dacă în primăvară am avut un prim training pe partea de vinuri condus de un sommelier important, iar la începutul verii un reputat chef din germania a lucrat alături de bucătarii Pizzico, a venit și rândul talentatei echipei care se ocupă de prepararea pizza să participe la un schimb de experiență cu maestrul Iulian Dumitrescu.
Dorința noastră este ca echipa Pizzico să fie o echipă de profesioniști și nu una de angajați. Ne caută mulți oameni talentați însă rămân în echipă cei mai buni, cei care sunt cu adevărat pregătiți, cei care doresc să se perfecționeze și să se adapteze unui stil de lucru profesionist. Din acest punct de vedere oferim personalului cel mai bun mediu pentru a-și dezvolta cariera, lucrând într-un restaurant elegant, alături de un management cu experiență în cele mai importante restaurante din New York, utilizând ingrediente de cea mai bună calitate, totul într-un cadru deosebit în Piața Ovidiu, inima orașului Constanța. Este important ca pe lângă ambianța pe care o radiază restaurantul să putem să oferim prietenilor care ne calcă pragul cea mai bună carne, vinuri atent selecționate, trabucuri de calitate dar și servicii ireproșabile. Desigur există și probleme pe care încercăm să le corectăm cât mai repede gândindu-ne permanent la cei care aleg să se relaxeze în restaurantul nostru.
Referitor la pizza pot să vă spun că încă de la început ne-am dorit un cuptor pe lemne, deoarece savoarea pizzei coaptă pe vatră este inconfundabilă. La cele peste 20 de sortimente din portofoliul actual folosim ingrediente de cea mai bună calitate, lemne uscate chiar de noi și ne-am gândit să ridicăm ștacheta prin aducerea pentru câteva zile a lui Iulian Dumitrescu alături de experimentata noastră echipă. Cu siguranță că la sfârșitul acestui stagiu o să descoperiți în Pizza Pizzico, pe care o oferim și în sistem delivery, un plus de calitate și savoare.”
Nu au trecut decât două zile de când Iulian a început trainingul și deja în zona cuptorului este multă agitație. Se descoperă arome noi, se gustă diverse tipuri de aluat, se încearcă făina integrală sau se perfecționează tehnicile de întindere a aluatului. Am surprins puțin din activitatea echipei Pizzico Restaurant, al cărui meniu online îl puteți consulta pe noua platformă www.5menu.com/pizzico.
Vă așteptăm cu preparate deosebite în care nu punem doar ingrediente de calitate ci și foarte multă muncă, pricepere și pasiune. Ne găsiți în Piața Ovidiu, în fața statuii, pe site-ul ww.pizzico.ro sau la numerele de telefon 0241 615 555, 0241 553 255, 0751 124 300, sau pe pagina de facebook unde vă ținem la curent cu tot ceea ce este nou la
Pizzico Restaurant!
6.064 vizualizări