Fotografia culinară, o explozie de culoare

Atunci când timpul se oprește iar plimbarile pentru fotografii în aer liber sunt interzise, ce le rămâne de făcut pasionaților de fotografie? Participă la cursuri online, achiziționază echipamente noi și caută subiecte pentru care până acum nu au avut timp. Așa ne-am petrecut și noi ultima perioadă și după câteva cursuri interesante, am trecut și la probele practice. Un moment greu, deoarece pentru fotografia culinară cel mai important personaj este bucătarul, care trebuie să pregătească cu pricepere fiecare preparat, astfel încât el însuşi să fie cât mai ofertant pentru fotograf.

Fiind în căutare de subiecte interesante, am ajuns la prietenii de la restaurantul Pizzico, care nu numai ca ne-au oferit tot suportul ci chiar ne-au pus de multe ori în dificultate cu multitudinea de preparate, care mai de care mai interesante, atât vizual dar mai ales ….greu de rezistat tentației de a le degusta.

Prima ședință și cea mai dificilă a fost cea dedicată celui mai nou brand lansat de restaurant: Sushico by Pizzico! Un meniu extraordinar de colorat, perfect preparat de cei 3 sushi master asiatici din ingrediente de top. Un aspect deosebit de interesant la fotografiile culinare este acela că din comunicarea cu chefii reușești să descoperi detalii deosebit de interesante despre preparatele pe care le fotografiezi. Cu această ocazie am aflat și noi care sunt cele 3 tipuri de sushi:

Maki Roll –  rolă de sushi, pește crud și alte ingrediente învelite în orez și alge marine.   

Nigiri – Cel mai frecvent tip de sushi; implică o felie de pește crud sau un alt topping deasupra unei movile alungite de orez.

Sashimi – Felii de pește crud (fără orez)Și pentru că în această perioadă restaurantul este deschis doar pentru delivery, am aflat că toate tipurile de sushi se pot comanda zilnic la Sushico by Pizzico, pe siteul www.sushiconstanta.ro .  Pentru cel de-al doilea subiect, Pizzico ne-a oferit o nouă surpriză: noile pizza gourmet, preparate în cuptorul cu lemne, pe care deja le-au inclus în meniul de delivery. Nu am rezistat tentației și am degustat printre primii Pizza în stil dobrogean, despre care am aflat: „Conține mozzarella, cheddar, emmentaler, gorgonzola, pastramă de oaie și feta. După ce scoatem pizza din cuptor punem praz tăiat mărunt și frunze de spanac pentru o aromă desăvârșită!” Nu am plecat până când nu am făcut un scurt popas lângă grill-ul Josper. Cărbunii, jarul și tehnologia Josper oferă burgerilor si micilor preparați din carne Black Angus o savoare greu captat in fotografii.      A fost o experință interesantă, pentru care mulțumim echipei Pizzico și mai ales maeștrilor sushi de la Sushico by Pizzico! La plecare nu am putut să ne abținem, și în drum spre casă am surprins  un cadru de care ne era foarte dor. Un cadru care ne dă speranțe că peste ceva vreme vom putea fotografia Cazinoul la adevărata lui strălucire.

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.