Sărbătoarea culesului în via Alira, cel mai fotogenic eveniment din podgoriile Dobrogene

Despre sărbătoarea culesului în via Alira v-am mai povestit și în anii trecuți (2014, 2015, 2016) însă pe an ce trece evenimentul prinde tot mai multă substanță și în fiecare an ne surprinde cu ceva nou. Anul acesta, chiar dacă vremea nu anunța o zi prielnică pentru o sărbătoare în mijlocul unei podgorii, soarele ne-a făcut o surpriză iar ploaia ne-a părăsit, lăsând loc unei petreceri deosebite. Mulți prieteni, pasionați de vin și profesioniști din domeniu, ne-au bucurat cu interesante povești despre vinurile de calitate.

Au fost multe momente frumoase pe parcursul zilei, organizatorii răsfățându-ne și în acest an cu tradiționala pâine coaptă în cuptorul din vie, alături de cele mai bune vinuri Alira. Tot la tradiții o să înscriem și concursul de cules care a adus premii participanților și rechizite copiilor din satul Aliman sau bijuteriile pe patru roți, mașinile Morgan care, împreună cu noutățile mărcii Jeep, au creat acel amestec de modern și istoric, tehnologic și  tradițional. Și totuși, momentul cel mai frumos a fost cel atunci când chiar părintele vinurilor Alira, oenologul francez Marc Dworkin ne-a oferit spre degustare una dintre foarte puținele sticle de vin Alira, din colecția sa proprie. A fost un moment în care am văzut pe fața sommelierilor aflați la masa noastră acea bucurie pe care doar întâlnirea cu un vin de excepție poate să o aducă pe chipurile unor profesioniști. La același capitol al excelențelor, de această dată gastronomice, o să înscriem și degustarea oferită de către compania Hochland a brânzeturilor maturate în salina Praid „Brânză Praid„, al căror gust deosebit s-a îmbinat perfect cu degustarea vinurilor Alira. Ca în fiecare an, pe parcursul sărbătorii Ansamblul „Doina Dobrogei / Pandelașul”  și rapsozii maramureșeni Maria și Petre Botiș au „îmbrăcat” în muzică tradițională românească un eveniment de care mulți își vor aduce aminte.

Cât despre finalul mult așteptat, acela al zdrobirii strugurilor și al pregătirii mustului, o să vă las să urmăriți în fotografiile care urmează atmosfera creată de fetele din ansamblul folcloric.

Felicitări organizatorilor pentru această zi de întoarcere la tradiții, într-un format deosebit de elegant și cu siguranță cel mai fotogenic eveniment desfășurat în podgoriile Dobrogene! Mulțumim Alira pentru că a fost alături de noi la toate evenimentele pe care le-am organizat în țară dar mai ales în străinătate!

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.