merglamare.ro, Ghidul litoralului românesc
Descoperă cele mai bune locuri de pe litoralul românesc împreună cu noi
merglamare.ro
Ghidul litoralului
Trasee turistice Constanța
3

Faleză Constanța

Faleza reprezintă cel mai îndrăgit loc de promenadă atât pentru constănțeni cât și pentru turiști. Atmosfera deosebită pe care o degajă marea, completată de multe dintre simbolurile orașului care se află pe acest traseu atrag ca un magnet iubitorii de plimbări în aer liber. Statuia Reginei Elisabeta, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez sau Amiralitatea reprezintă doar câteva dintre atracțiile acestei zone, care în serile târzii de vară capătă un parfum deosebit sub acordurile muzicanților ambulanți.

11

Piața Ovidiu

Piața Ovidiu a reprezentat din totdeauna sufletul orașului Constanța. Fie că a fost vorba de romani, de turci, tătari, bulgari, evrei, armeni sau români, cu toții și-au pus amprenta asupra frumuseții aceste zone. Statuia poetului Ovidiu domină piața, în timp ce alte simboluri vorbesc despre istoria acestor locuri: Mozaicul Roman, Muzeul de Istorie, Marea Moschee Carol, Palatul Băncii Naționale.

8

Portul Tomis

De un farmec aparte se bucură portul turistic Tomis. La capătul nordic al falezei se coboară spre marina modernizată, care prin facilitățile pe care le oferă a atras un număr mare yachturi. Conectarea sa la circuitele turistice din Marea Neagră și Marea Mediterană oferă pasionaților de ambarcațiuni cu vele un loc de escală interesant și deosebit de primitor. Spre seară terasele prind viață și atmosfera se animă datorită turiștilor în căutarea unei mese cât mai aproape de apa mării.

16

Parcul Central

Parcul central al orașului concentrează pe lângă instituțiile administrative locale și regionale și o importantă colecție în aer liber de monumente și vestigii din veche cetate Tomis. Amforele de mari dimensiuni, sarcofagele, zidurile de incintă alături de harta așezărilor antice din această regiune fac legătura între orașul vechi și cel nou, o trecere de la antichitate la perioada contemporană.

Parcul Tăbăcărie

Cu o suprafață de circa 100 ha Parcul Tăbăcărie este unul din cele mai mari parcuri naturale din țară. Vegetația bogată, locurile de promenadă sau cele de joacă pentru copii se împletesc armonios într-un tot unitar, fiind un loc preferat de constănțeni pentru a-și petrece timpul liber. Parcul face legătura între oraș și stațiunea Mamaia, el însuși având numeroase distracții pentru turiști: Delfinariul, microrezervația, Planetariul, Gravity Park, Țara Piticilor, Luna Park și Satul de vacanță.

Copyright 2015-2018 ctwalk.ro
Toate drepturile rezervate.
Politica de confidențialitate