Un show excelent a deschis Festivalul Iernii

În ultimii 20 de ani nu cred că am lipsit la vreo ediție a Orășelului Copiilor și am urmărit mai toate spectacolele puse în scenă în parcul de la primărie. Cred că ne amintim toți mașinuțele bușitoare și balerinele rotitoare, tarabele sărăcăcioase și spectacolele mai mult sau mai puțin reușite dar și înghesuiala de pe aleile înguste ale parcului. Anul trecut s-a încercat o nouă formulă care, chiar dacă a încercat să aducă ceva nou, nu a reușit altceva decât să distrugă și mai mult ideea de sărbători de iarnă.

Pentru 2016 se pare că organziatorii au vrut să ne arate că, dacă există dorință, implicare și imaginație, lucrurile se pot schimba în bine. Așa s-a născut Tărâmul Magic al Crăciunului, amplasat în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, loc foarte iubit de cei mici. Am fost ieri la deschidere și am rămas impresionat în primul rând de numărul mare de persoane venite să asiste la deschiderea Festivalului Iernii.

Evenimentul a debutat cu aprinderea luminițelor bradului central, a unui joc de lasere și a unor artificii, toate încadrate într-o frumoasă poveste, care se auzea în boxele amplasate în parc. Pentru că am ajuns la capitolul boxe, o să le sugerez organizatorilor să le depărteze de aleile pe care se plimbă copiii, deoarece pe alocuri sunetul este extrem de puternic. Despre iluminatul parcului o să spun că nu este la cel mai înalt nivel, însă este mult superior față de edițiile anterioare ale Orășelului Copiilor. Noul concept lansat cu această ediție îl reprezintă Atelierele lui Moș Crăciun, interesante, dar pentru care este necesară o înscriere prealabilă la Oficiul Poștal al moșului. Pentru amplasarea de căsuțe cu dulciuri, vin fiert, fotografii sau souveniruri s-a ales zona din imediata apropiere a Tării Piticilor. Pentru prima seară am observat cozi la vată de zahăr și colac secuiesc, dar și multă lume care  se plimba cu un pahar de vin fiert.

<p”>Am lăsat special la sfârșit Castelul Fermecat, tocmai pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost practic o MAGIE! A fost pentru prima dată când Constanța a văzut un astfel de show, un musical pentru copii, de cea mai bună calitate, cu personaje din desene animate, cu muzică bună, cu un balet de excepție și  o atmosferă greu de descris pentru cei care nu au participat. Am văzut foarte multe parcuri dedicate copiilor și pot să vă spun că ceea ce s-a întâmplat ieri seară pe scena din Parcul Tăbăcărie a fost la nivelul oricărui parc cu pretenții din Europa. Singura supărare a celor mici, după ce au dansat, cântat și aplaudat, a fost aceea că moșul nu a apărut până la final, dar până la Crăciun o să mai venim și cu siguranță o să dăm de el.

Și când toată lumea se aștepta la un final cu aplauze, au intrat în scenă artificiile. Un show de artificii extraordinar care i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe cei mai cârcotași dintre participanți.

Felicitări organizatorilor pentru faptul că au încercat altceva, pentru că au avut imaginație și mai ales pentru că au reușit să iasă din vechile tipare. Felicitări trupei de balet care a reușit un lucru formidabil: să-i țină pe cei mici atenți până la sfârșitul spectacolului. Cu siguranță mai sunt amănunte de remediat însă tot din experiență pot să vă spun că la deschiderea EXPO 2015 încă se mai vopseau standuri!

Și pentru ca nu cumva să fim acuzați că nu știm despre ce vorbim, o să vă oferim câteva articole despre atmosfera din parcurile pentru copii vizitate în ultimii ani: DisneylandGardalandMirabilandiaGardaland San Marino,  Gardaland.

festivalul-iernii-constanta-cwg_6240 festivalul-iernii-constanta-cwg_6251 festivalul-iernii-constanta-cwg_6260 festivalul-iernii-constanta-cwg_6264 festivalul-iernii-constanta-cwg_6271 festivalul-iernii-constanta-cwg_6276 festivalul-iernii-constanta-cwg_6277 festivalul-iernii-constanta-cwg_6305 festivalul-iernii-constanta-cwg_6308 festivalul-iernii-constanta-cwg_6314 festivalul-iernii-constanta-cwg_6320 festivalul-iernii-constanta-cwg_6333 festivalul-iernii-constanta-cwg_6336 festivalul-iernii-constanta-cwg_6361 festivalul-iernii-constanta-cwg_6366 festivalul-iernii-constanta-cwg_6392 festivalul-iernii-constanta-cwg_6397 festivalul-iernii-constanta-cwg_6400 festivalul-iernii-constanta-cwg_6402 festivalul-iernii-constanta-cwg_6413 festivalul-iernii-constanta-cwg_6418 festivalul-iernii-constanta-cwg_6424 festivalul-iernii-constanta-cwg_6432 festivalul-iernii-constanta-cwg_6454 festivalul-iernii-constanta-cwg_6463festivalul-iernii-constanta-cwg_6467 festivalul-iernii-constanta-cwg_6480

logo-merglamare

 

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.