TriChallenge – înot, ciclism și alergare în Mamaia

Unul dintre evenimentele cele mai complexe ale anului 2015, din stațiunea Mamaia, a fost fără îndoială Triathlon Challange MamaiaAm fost deosebit de bucuroși să aflăm că și anul acesta organizatorii vin cu un nou concept deschis către amatori și copii. Aflăm de la organizatori că:

„În 10 septembrie 2016, Mamaia va fi gazda celei de a opta ediții TriChallenge. Staţiunea îmbracă hainele sport şi primeşte în centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani. Lacul Siutghiol, Bulevardul Mamaia (din Năvodari până la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada şi plaja, toate vor fi însufleţite de peste 1500 de participanţi care vor înota, vor pedala şi vor alerga.

Triatlonul îmbină în mod armonios cele 3 discipline sportive (înotul, ciclismul și alergarea). Nu este doar un sport, ci și un stil de viață. Se spune despre triatloniști că sunt o comunitate aparte unde prietenia și sportivitatea sunt la mare preț.

De 7 ani, evenimentul oferă experiențe sportive bogate tuturor participanților care aleg să își petreacă un weekend în mișcare alături de oameni frumoși care împart aceeași pasiune. Până acum s-au înscris deja peste 400 de participanți.”

Trichallange Mamaia1jpg

Trichallange Mamaia ciclism

TriChallenge se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival, având trei componente:

  • Competiția dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă
  • TriKids – aquatlon și duatlon pentru copii
  • Crosul de seară – “Beach Run”

Competiția pentru amatori şi sportivi profesionişti

Amatorii vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Este deja o tradiție ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final.

Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță maximă, cu trafic oprit, pe o suprafață plată sută la sută şi cu trasee diferite (pe Bulevardul Mamaia), iar înotul se face în Lacul Siutghiol, fiind foarte potrivit și pentru cei care doresc să participe la primul lor triatlon.

Probe individuale

Proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Proba sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

Ștafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ștafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Înscrierile sunt deschise și se fac pe site-ul oficial www.trichallenge.ro.

Eveniment Facebook: facebook.com/events/206453729731528

TriKids Challenge – aquatlon şi duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia va continua cu evenimentul dedicat copiilor și curprinde două probe:

  • aquatlon (înot şi alergare)
  • duatlon (alergare şi bicicletă)

La întrecere se vor putea înscrie copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Crosul de seară “Beach Run”

Tot sâmbătă, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire. Acesta va închide practic seria întrecerilor sportive şi va deschide festivitatea de premiere.

Susținători și parteneri

Ediția a VIII-a a competiției TriChallenge Mamaia este susținută de Primăria Municipiului Constanța. Evenimentul este organizat de Asociaţia Smart Atletic Team, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda, BCR, Intersport, Ciuc, Felt, PowerBar, TYR, Generali și 140 de bătăi pe minut.

Parteneri media: Europa FM și Radio 21

Trichallange Mamaia alergare

O să fim și noi alături de eveniment anunțăndu-vă din timp toate amănuntele pe portalul nostru www.merglamare.ro- Ghidul Litoralului.

Mult succes la antrenamente și ne vedem pe 10 septembrie la start!

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.