TEDxConstanța – Life:​ ​How​ ​To

Am participat de-a lungul timpului la foarte multe conferințe interesante, cele mai multe dintre ele desfășurându-se în București, și de fiecare dată am fost uimit să văd în sală grupuri de angajați ale unor companii mari, care dealtfel le plãtiserã şi taxa de participare. Am fost prezent în urmă cu trei ani la prima ediție a TEDxConstanța, unde am descoperit acea efervescență de propuneri  şi idei specifică marilor conferințe. Cred că a sosit momentul ca în sala din Mamaia să văd angajați ai unor companii locale, care să petreacă „o zi altfel” în afara biroului. Cu siguranță că aceștia se vor întoarce în firmă cu multe idei interesante,  de pe urma cărora toată lumea va avea de câștigat.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul evenimentului.

Dar, ce este TEDx?

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, in mod colectiv, ne modeleaza viitorul. TED in sine se distinge de alte conferinte. Este vorba despre discursuri de 18 minute, sau mai putin, ce abordeaza cu pasiune unele dintre cele mai inovative idei de pe planeta. Speakerii TED și TEDx abordeaza cele mai dure intrebari ale umanitatii, incercand sa raspunda cu inovatie, spirit intreprinzator si optimism. TED este o suita de discursuri scurte, pregatite cu atentie, demonstratii si performante ce concentreaza o idee si o gama larga de subiecte pentru a promova invatarea, inspiratia si curiozitatea spre a provoca o serie de conversatii care conteaza cu adevarat. TED este o serie de conferinte globale initiata in Statele Unite in 1984, organizate pentru a raspandi ideile ce merita promovate.
Un eveniment TEDx este o intalnire locala unde se alterneaza discursuri live si clipuri inregistrate la conferintele TED. Evenimentele TEDx sunt planificate si coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate.  Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locala si, ca orice alt eveniment TED, nu contine nicio urma de agenda comerciala, religioasa sau politica. Scopul evenimentului este sa reprezinte o scanteie pentru conversatii, conectare si comunitate. Toate evenimentele TEDx prezinta probleme variate si o diversitate de voci din mai multe discipline.


La Constanța avem anul acesta parte de un line-up cu vorbitori remarcabili,  10 oameni deosebiti care vin la Constanta pe 10 Septembrie, pentru a schimba idei ce merita impartasite.
Cei 10 vorbitori care va vor impartasi din experientele lor de viata, din ceea ce au creat si construit de-a lungul timpului si va vor spune povesti deosebite sunt:
Alex Dona – managing partner la Times New Roman si Woodspa, ambasador Hospice Casa Sperantei si lider de haita in Lupii Liberi vine la TEDxConstanta pentru a ne impartasi din experienta sa de antreprenor.
Ioana Matei – ecolog si antreprenor. Este fondatoarea Jovis Cosmetics, un brand 100% romanesc, cu produse cosmetice 100% naturale – o afacere de familie cladita pe principii solide si cu radacini adanc infipte in armonia om-natura.
Rodica Matusa – consultant medical al Fundatiei Baylor Marea Neagra. Pionier in lupta impotriva SIDA, este printre medicii infectionisti din Constanta care, prin munca si prin devotamentul lor, au salvat vieti. Dna. Dr. Rodica Matusa va fi prezenta pe 10
septembrie pe scena TEDxConstanta drept exemplu ca pasiunea profesionistului poate schimba destine.
Alex Gavan – spirit liber. Performer de top al Romaniei in alpinismul de altitudine extremă, Alex a escaladat sase varfuri de peste 8.000 de metri din muntii Himalaya si Karakorum. Prin mijloace corecte, adica fara oxigen suplimentar si fara porteri de altitudine. Mai mult, e ambasador al World Wildlife Fund in Romania si este implicat in numeroase cauze sociale.
Ioana Chicet – Macoveiciuc – owner si autor Printesa Urbana, cel mai popular blog pentru parinti din Romania. Ioana este preocupata de educarea copiilor cu blandete si respect, organizeaza evenimente pentru parinti in multe orase din Romania si multe altele despre care ne va spune duminica.
Andrei Rosu – sportiv de anduranta, blogger, scriitor si vorbitor inspirational. Andrei este tata a doi copii, are experienta de peste 15 ani in mediul corporatist, organizeaza evenimente caritabile, sustine proiecte sociale, etc. Este primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente – performanta care a fost inregistrata in Cartea Recordurilor.
Tedy Necula ​- producator de film inspirational. A creat peste 40 de campanii de inspiraţie şi filme documentare care vizează proiecte și cauze comerciale sau sociale din Europa. Tedy a avut sansa de a fi in contact cu persoane din grupuri vulnerabile, cum ar fi orfani, persoane cu dizabilitati, LGBT sau femeile din inchisori, SIDA si a comunitatilor din zonele de risc, etc.
Adelina Petre – cel mai tanar orator din Romania. Faptul ca are doar 8 ani nu a împiedicat-o sa castige numeroase premii care confirma abilitatile sale de vorbitor. Adelina a obtinut premiul I in cadrul concursului de public speaking “Business Days Junior Edition”
Liana Buzea – fondator de miscari sociale si coach in sexualitate somatica. A creat un manifest pentru intimitate, un program de training si o comunitate de oameni care impartasesc aceeasi dorinta de cunoastere in acest domeniu. Misiunea ei este aceea de a creste coeficientul de inteligenta erotica, a micsora golurile de educatie si de experimentare si a deschide calea pentru femei de a explora ceea ce doresc sau au nevoie in acest domeniu.
Andreea Bratu – pianist de concert cu doctorat in muzica. Andreea Bratu sustine frecvent concerte si recitaluri de pian, atat in tara cat si in strainatate. Participa in calitate de invitat sau muzician in cadrul programelor de televiziune romanesti si straine. Sustine atat cursuri de perfectionare pentru studenti cat si cursuri individuale ori alaturi de profesori din tara si strainate.

Evenimentul va avea loc la Zenith Conference & Spa Hotel, in statiunea Mamaia, si va aduce in prim-plan personalitati marcante care vor trata subiecte dintre cele mai diverse, precum inovatie, performanta ori arta – toate in contextul curent. Jocuri de cuvinte, anecdote care starnesc zambete si stare de bine, provocari, palme transpirate, genunchi moi, un sentiment de ameteala, oameni deosebiti si povesti frumoase.

Inovatie, miscari sociale, pasiune, multa munca, lectii invatate si idei care merita impartasite. LIFE: HOW TO, sau, cu alte cuvinte, a doua editie TEDxConstanta, la malul Marii Negre.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul evenimentului.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, de la cum puteti deveni voluntari, la cum puteti sustine evenimentul, va rugam accesati www.tedxconstanta.ro.

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.