TEDx Constanța, o conferință de nota 10!

Ani la rândul, împreună cu alți prieteni constănțeni, am mers cu mașinile personale la București, pentru a participa la conferințe care ne interesau în mod special (Webstock, eTravel Conference, Social Media Summit), cu regretul că la Constanța acest gen de evenimente erau aproape imposibil de organizat. În primul rând, pentru că se considera din start că nu ar exista aici un număr rezonabil de persoane care să plătească un bilet pentru o zi de conferință, că sponsorii ar fi fost greu de mobilizat pentru un astfel de eveniment sau că nu s-ar găsi persoane care să se implice într-o astfel de organizare. Un prim pas a fost făcut însă în 2014, când a avut loc la Constanța prima conferință TEDx. Deloc rea, deloc „subțire”, cu speakeri talentați  însă nereușind totuși să ajungă la anvergura evenimentelor din București, în special din lipsa sponsorilor.

Și iată că anul acesta, cu vreo două luni în urmă, am fost anunțat de Cornel Marcu, organizator, că TED revine la Constanța cu ambiții mari. Am acceptat chiar să dau o mână de ajutor echipei, care mi s-a părut încă de la început foarte „profi” și determinată. Știu cât de grea a fost munca de alegere a speakerilor și cât de mult s-a străduit întreaga echipă pentru a aduce la Constanța personalități care să aibă de spus o poveste și de transmis un mesaj!

A sosit și ziua de 10 septembrie, când evenimentul „sold out” avea să aibă loc la Hotelul Zenith Conference & SPA Mamaia. Nu m-am așteptat nicio clipă ca spațiile gândite pentru conferințe să fie atât de generoase! Probabil că prima impresie chiar contează, iar atmosfera de punte de navă de croazieră de pe terasa centrului de conferințe, unde au fost întâmpinați participanții, a fost cu adevărat extraordinară. Toate facilitățile organizatorice oferite de hotel au fost de nota 10, inclusiv prânzul oferit participanților în restaurantul de la parter. De remarcat și prezența sponsorilor Starbucks, Domeniul Bogdan sau Ada Kaleh, care au contribuit la realizarea unor pauze savuroase.

Din punct de vedere organizatoric, nu pot să dau altă notă decât 10, întregul eveniment fiind foarte bine proiectat și pus în practică de către organizatori și de voluntari. Momentele conferinței s-au împletit armonios în mod natural, nu au existat sincope iar micile probleme inerente au fost rezolvate din mers și cu zâmbetul pe buze.

Și, cum la TEDx lumea vine pentru a asculta speakeri interesanți, la Constanța în acest an chiar au fost vorbitori de cel mai înalt nivel, care au știut să transmită idei, dar mai ales emoții, uneori chiar până la lacrimi, momente la care cei 150 de participanți au reacționat formidabil!

Să vedem cum a fost la TEDx Constanța 2017!

Cornel Marcu – Licențiat TEDx Constanța

Decebal Făgădău – Primarul Municipiului Constanța

Adelina Petre, 8 ani, a deschis ziua cu un impresionant discurs despre atitudine și cum o atitudine pozitivă este o atitudine de învingător.

Dr. Rodica Mătușa, a sensibilizat, apoi, participanții cu o poveste despre cum pasiunea unui profesionist poate schimba destine în lupta împotriva HIV/SIDA.

Ioana Matei a făcut anatomia unui vis din perspectivă etapelor realizării acestuia, într-un discurs cu multă energie și entuziasm.

Dr. Raed Arafat a vorbit, cu mare naturalețe despre cum se schimbă lumea, cu perseverență și încăpățânare și despre cum oamenii “nerezonabili” sunt, de fapt, cei care schimbă lumea.

Andreea Bratu, într-un discurs elaborat, a vorbit despre importanța lecțiilor de muzică în copilărie și impactul pe care aceastea îl au în dezvoltarea creativității și a gândirii celor mici.

Ioana Chicet-Macoveiciuc a venit cu povești personale dure și a vorbit frumos despre adevăr, cât de important este să fim sinceri cu noi înșine și cum autenticitatea vindecă.

Liana Buzea a provocat la apropiere autentică într-un discurs despre sexualitate și simțire.

Alex Dona a vorbit simplu despre CSR și antreprenoriat social în contextul contribuției pe care ne-o aducem societății.

Andrei Roșu a punctat foarte la obiect 7 strategii pe care le urmează personal pentru creșterea productivității și a unui stil de viață sănătos.

Tedy Necula a încheiat ziua cu un discurs puternic și sensibil legat de cum viața are urcușuri și coborâșuri, întocmai ca într-o electrocardiogramă. Iar, cât timp inima încă bate, nu-i momentul să ne oprim.

Raluca DINCA-IONITA – Director Executiv TEDx Constanta

Cornel MARCU – Licentiat TEDxConstanta

Nu ne rămâne decât să felicităm speakerii, organizatorii, sponsorii și nu în ultimul rând constănțenii care au plătit bilet, au aplaudat și au fost aplaudați la finalul unei zile deosebite. Mai multe fotografii de la eveniment veți putea găsi în albumul dedicat evenimentului, pe care îl vom încărca în zilele următoare, pe pagina noastră: FB Constanța City Walking Guide.

One thought on “TEDx Constanța, o conferință de nota 10!

  1. Cum sa-l invite pe Fagadau la TedX? Cum??

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.