De ce este greu când ajungi pe primul loc la căutările în Google?

Cu siguranță că oricine pornește un proiect online are o țintă clară: să ajungă pe primul loc la căutările în Google, pe un anumit segment! Treaba nu este foarte complicată, dar trebuie multă perseverență, mult conținut și un om deștept care să știe cum stă treaba cu web-ul. După aproape un an de muncă încep să apară și rezultatele, vezi cum ajungi pe prima pagină, observi cum mai urci câte o poziție și în final ajungi acolo sus, PRIMUL ÎN GOOGLE!

Satisfacția este mare atunci cănd tastezi “evenimente litoral” și vezi că Google a calculat și te-a pus în capul listei, însă acesta este momentul în care încep să apară “problemele”. Cele mai multe sunt mesajele, dar cele mai enervante sunt telefoanele:

– Se mai ține concertul din Vamă?

– Bilete la Viitorul cu Steaua mai găsim la dumneavoastră?

– Mai sunt bilete la Harlequin pentru Bobonete?

– Hotelul X are salon de nunți pentru că venim vinerea și am auzit ca este gălăgie?

– Care este pagina de facebook de la hotelul Y?

– Cum ajungem cu mașina pe faleză?

– Delfinariul este la un loc cu rezervația de animale?

Degeaba le explici că au toate informațiile organizatorilor pe paginile evenimentelor sau locațiilor respective, că ei tot de la tine vor să afle “adevărul”.

Aș putea să continuu pe vreo 10 pagini însă o să mă opresc la o singură convorbire, cea mai tristă dintre toate, la care sincer nu am știut ce răspuns să dau:

– Bună ziua!

– Bună ziua!

– De ce nu găsim hotel cu rampă?

– Poftim?

– Da, hotel la Constanța cu rampă?

–  Cred că ați greșit numărul de telefon…

– Nu, nu, pe dumneavoastră vă căutăm, am fost anul trecut la mare și am ales un hotel care spunea că are rampă dar în realitate nu avea, mama a căzut din scaunul cu rotile la restaurant, eu mi-am rupt mâna … numai probleme. Dumneavoastră trebuie să ne spuneți unde să mergem anul acesta…

– Scuzați-mă doamnă, dar sincer, nu m-am gândit că și acest lucru trebuie promovat.

– Trebuie domnule, trebuie că suntem bolnavi și TREBUIE să facem aerosoli, că doar nu venim să stăm în cluburi…și nu găsim hoteluri care să aibă rampe, toalete și tot ce mai este nevoie pentru oameni cu probleme. Și să știți că noi vă urmărim de la București și vrem să venim la mare …dar cum și unde?

– Cu siguranță că o să fac tot posibilul să aflu și o să promovăm hotelurile care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilități…

Am încercat să mă interesez în stânga și în dreapta, în teorie cam toate locurile publice ar trebui să aibă astfel de dotări, dar în practică lucrurile sunt mai greu de realizat.

De aceea vă rugăm să ne ajutați să construim o pagină pe portalul nostru  în care să oferim informații despre autocare, hoteluri, restaurante care au dotări pentru persoanele cu dizabilități. Amintim că pe acest portal există și un audioguide  (RO, EN) al orașului Constanța care este un excelent instrument adresat și persoanele cu probleme de vedere. Orice informație care ar putea să ajute este binevenită și vă mulțumim anticipat!

Pentru început, platforma de meniuri online pentru restaurante, www.5menu.com a decis să ofere primele poziții restaurantelor care furnizează și informații referitoare la facilitățile pentru persoanele cu dizabilități.

Deci, așa cum vă spuneam, este frumos dar și greu să ajungi primul în Google și asta pentru că nu ai răspunsuri la toate întrebările!

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.