„Dăruieşte Aripi de Ziua Femeii”, un eveniment care a dăruit!

Într-o zi de 8 martie, la o oră cănd pe străzile orașului era mare zarvă de mașini agitate să ajungă cât mai repede la cluburi sau restaurante, la Teatrul de Stat „Oleg Danovski” se pregătea o Seară de Gală, un eveniment organizat pentru susținerea proiectelor Asociației „Dăruiește Aripi” din Constanța. Programul a fost structurat în trei părți distincte, toate fiind deosebit de apreciate de cei prezenți. Prima parte s-a desfășurat în foaierul teatrului unde spectatorii au participat la un program cu arii de operă și lieduri celebre, precum și un recital de poezie. Seara a continuat cu un Cocktail Party, în Sala Studio, cu muzică café concert,  la care aparticipat comunitatea de susținători ai proiectelor Dăruiește Aripi. Momentul central al galei a fost punerea în scenă a operetei „Liliacul“, de Johann Strauss-fiul, care a umplut până la refuz sala de spectacole a teatrului. În foaierul Teatrului „Oleg Danovski“ a fost organizată o expoziție de artă plastică cu vânzare.  Asociația „Dăruiește Aripi” împreună cu Dana Nălbaru, în parteneriat cu Teatrul „Oleg Danovski“ Constanța și Grupul de Inițiativă Minerva au reușit să organizeze un eveniment deosebit, în folosul susţinerii copiilor bolnavi de cancer de la Centrul Focus, copiilor nou născuţi, din sud estul României, care vor avea curând o secţie modernă de terapie intensivă în spitalul din Constanţa.

Cine este Asociația „Dăruiește Aripi”?
„Dăruieşte Aripi s-a născut în anul 2013 din dorinţa de a coagula sub aripa ei energiile celor ce vor şi pot să ajute proiecte importante din domeniul medical, cu scopul de a îmbunătăți șansele pacienților de vindecare și supraviețuire. Dăruiește Aripi nu este o entitate privată, nu aparţine unui întreprinzător anume. Este o asociație care aparține tuturor celor ce vor să contribuie, tuturor celor ce vor să se implice ocazional sau pe termen lung în viața comunității din care fac parte. Stimulăm cât putem de mult iniţiativa, creativitatea şi ambiţia, principii după care ne ghidăm în fiecare proiect la care lucrăm. Asociația Dăruiește Aripi nu s-a înfiinţat pentru a lupta cu efectele disfuncţionalităţilor sistemului, deși asta este aparența. Asociația are drept misiune dezvoltarea acelor proiecte care, chiar şi în condiţiile în care sistemul este funcţional, reprezintă amprenta societăţii civile, o emulaţie a creativităţii membrilor comunităţii. Dăruieşte Aripi vrea să creeze acea societate civilă care se diferențiază prin satisfacerea nevoilor care nu intră neapărat sub incidenţa serviciilor publice, însă aduc un plus de valoare în viața de zi cu zi a membrilor ei.”
Ce face?
Cu siguranță că cel mai important proiect este „Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța”, însă acesta este doar unul dintr-o serie de multe pe care asociația le-a dezvoltat în ultimii ani.

Cum puteți să ajutați?

Persoane fizice – Redirecționând 2% din impozitul pe venit

Companii – Redirecționând 20% din impozitul pe profit

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.