Atunci când brandurile din Dobrogea își dau mâna: degustare Crama Gabai la Pescăria lui Matei

Despre vinurile dobrogene am mai scris, iar un capitol din Ghidul „Constanta City Walking Guide” promovează în fiecare an câte un vin din zona cuprinsă între Dunăre și Marea Neagră. Mai mereu în discuțiile cu pasionații de vinuri revenea o întrebare la care nu prea aveam răspuns: de ce în Dobrogea nu există crame mici, boutique, care să transmită vinului acea poveste a pasiunii pentru vie, pe care apoi să o transfere sticlei care poate să devină un excelent instrument de promovare al acestei zone cu tradiție. Zilele trecute, am avut ocazia să întâlnesc o familie de pasionați care mi-au făcut o surpriză extraordinară spunându-mi, cu o oarecare teamă, că via lor este mică, doar 3 hectare însă vinul pe care îl produc are o poveste. Iar povestea a devenit și mai interesantă aflând că crama se află la câteva minute de oraș, pe colinele din Valul lui Traian putând să devină acel loc pe care mai ales turiștii străini îl caută: o vizită într-o cramă locală.

Și pentru că afară, vremea de primăvară nu era deloc prietenoasă, iar valurile mării parcă-și doreau să ajungă în vie, prietenii de la Crama Gabai au adus vinul pe malul mării, pentru o degustare la Pescăria lui Matei. Atmosfera caldă din interior, aburul ciorbei de pește și savoarea fructelor de mare au descrețit imediat frunțile celor prezenți. Pentru acest eveniment proprietarii împreună cu sommelierul cramei Gabai au prezentat două vinuri care au reușit să completeze excelent masa de pește: Riesling Italian și Pinot Noir Rose.

Despre vinuri nu o să vă spun decât că i-au ținut la masă pe cei prezenți până spre miezul nopții, cu povești despre vinuri, vie, pește și mare. A fost o seară reușită care a arătat încă odată că atunci când poveștile frumoase se adună sub același acoperiș chiar și frigul de afară dispare.

,

Crama Gabai s-a născut din dragoste pentru vinul de calitate.

Binecuvântați de Dumnezeu cu pământ bun și roditor, cu soare cald și suflet curat, vrem să vă facem părtași la frumusețea și zestrea meleagurilor dobrogene, transpuse în savoarea unui pahar de vin de la Crama Gabai.

Situată în centrul Podișului Dobrogei, în apropiere de podgoria Murfatlar, pe o suprafață de 3 ha ce conferă viței de vie condiții favorabile de creștere, Crama Gabai respectă întru totul normele și procedurile europene de producere a vinului de calitate.

DE CE GABAI?

Pentru ca traditia sa mearga mai departe. Pentru ca mostenirea lasata de bunicul nostru nu este doar numele. Este si pamantul, este si sufletul, este si dragostea pentru frumos si bun. Si-a dorit ca cei care-l urmeaza sa impartaseasca aceeasi pasiune pentru vinul de calitate. Iar astazi, Crama Gabai vine sa concureze cu vinuri precum Muscat Ottonel, Riesling Italian, Feteasca Neagra sau Pinot Noir.

Dorinta noastra este aceea de a produce vinuri deosebite si pline de aroma. Vrem ca in fiecare pahar sa se regaseasca o parte din pasiunea noastra pentru lucrul bine facut, cu implicare si responsabilitate. Vrem ca cei care degusta vinurile de la Crama Gabai, sa ramana cu aroma buchetului boabelor de struguri proaspat storsi. Vrem sa zambeasca si sa-si mai doreasca. Vrem sa fie asa cum spunea si Anton Pann : ”Vinul este toiagul batranetilor si nebunia tineretilor”.

Cine vine si calca pragul Cramei Gabai in calitate de oaspete, avem certitudinea ca va pleca in cea de prieten al nostru si prieten al vinului de calitate.

Vinul de la Crama Gabai se adreseaza cunoscatorilor si iubitorilor de vinuri de calitate. De ce? Simplu. Pentru ca noi, mai presus de tot, punem pret pe calitate si nu facem rabat de la ea. In alegerea vinului, fiti intelepti!

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.