Paradis Land, paradisul pe bicicletă în pădurea Neptun

Încă de la deschiderea acestuia, suntem fani declarați ai singurului „parc de aventuri” de la malul mării dedicat activităților în aer liber pentru copii. Nu știam cu ce ar putea să ne mai surprindă cei de la Paradis Land Neptun, însă chiar de la prima incursiune prin parc din această primăvară am fost însă surprinși să observăm un nou indicator: Traseu biciclete. „O idee excelentă!” ne-am spus, și iată că nu au trecut două săptămâni și ne-am prezentat pentru o tură de duminică cu bicicleta prin pădure. Dacă cel mic a venit cu bicicleta din dotare, eu am închiriat una direct de la Paradis Land. După un scurt instructaj și echiparea corespunzătoare cu căști, ne-am aventurat pe primul traseu din cele patru. Impresia generală a fost excelentă, deoarece aleile pe care este configurat traseul par desenate, iar lumina care se strecoară prin desișul copacilor oferă pe întregul circuit o senzație de parcurgere a unui tunel.

Dacă începutul este unul domol, imediat urmează o pantă de încălzire pe care cel mic a trecut-o cu ușurință. După primele 10 minute aveam să ne dăm seama că puțină încălzire nu ar fi stricat, deoarece pe alocuri traseul îți pune la încercare abilitățile fizice. Nu este vorba de zone extraordinar de dificile, însă câteva cunoștințe tehnice legate de schimbarea pinioanelor ajută foarte mult, mai ales la urcare. Am încercat toate cele patru trasee și partea cea mai frumoasă din această experiență este faptul că la fiecare pas simți contactul cu natura: adierea vântului, sunetele din pădure, trosnetul crengilor uscate sau lumina soarelui creează o atmosferă pentru o plimbare reușită.

Și când credeam că pădurea nu mai are niciun secret, într-un luminiș aveam să ne întâlnim cu o familie de broaște țestoase care se încălzeau la soare și „ronțăiau” iarbă. Le-am lăsat să-și continue treaba și am intrat pe un nou „tunel” de pe traseul roșu. După vreo oră de pedalat și plimbat am revenit în Paradis Land pentru o îngețată. Credeam că cel mic o să vrea să încerce și o tură prin copaci dar se pare că offroad-ul l-a solicitat maxim.

După traseele din copaci, panourile de cățărare sau traseele de tiroliene, noua atracție se integrează perfect în ansamblul deosebit creat special pentru petrecerea unei zile deosebite în mijlocul naturii.

În parc se pot închiria biciclete la prețul de 15 lei/30 min sau 30 lei/60 min  și după o tură de aer proaspăt puteți să vă odihniți la unul dintre foișoare în fața unei sticle de suc iar dacă între timp vi se face foame, puteți comanda chiar  și o pizza.

Paradis Land este un parc de aventură dezvoltat și administrat de agenția de turism Paradis Vacanțe de Vis.

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.