Cum se lansează o carte? Dar una fără diacritice?

Întrebarea din titlu frământă multă lume și puțini îi știu răspunsul. Nici chiar noi, după cele 14 cărți lansate de editura noastră, nu știam care este rețeta de succes pentru o lansare reușită de carte. Aveam totuși experiența prezentărilor inedite, încă de la primul ghid turistic „Constanta City Walking Guide”,  a cărui lansare a avut loc într-un spațiu total atipic pentru un astfel de eveniment, fiind ales la acel moment Vivo Mall. Știam și care sunt ingredientele unui eveniment reușit: invitați mulți și de calitate, speakeri interesanți şi cu simțul umorului, un cadru relaxat pentru ca discuțiile să poată continua cât mai mult și, eventual, pe final,un bufet cu un moment de socializare.

Cu toată această experiență acumulată, autorul ultimei cărți publicate de editura City Walk a adus în discuție o „lansare ca la carte”, cu o CATAPULTĂ, probabil cel mai vechi mecanism de propulsare a unui obiect. În acest context a fost clar că și locul în care urma să aibă loc lansarea avea să fie atipic, așa că de aici și până la alegerea plajei ZOOMBEACH ca loc de desfășurare a activităților culturale nu a mai fost decât un pas.

Dan Spătaru, fost coleg de liceu, inginer auto, membru fondator al grupului „Tătici cu copii pe munte„, alpinist de ocazie, blogger de succes la www.povestialtfel.ro, bun pasator la tenis cu piciorul, cititor de elită și poet, a lansat cu această ocazie volumul „Fara diacritice” în spiritul său caracteristic, cu mult umor autocritic.

Pe scena improvizată, au fost alături de autor și de catapultă, Silviu Măcrineanu, publicist constănțean, care a realizat o prezentare plină de haz și tâlc a volumului proaspăt ieșit de sub tipar, și Manu, realizatorul emisiunii „Comentologie la Dobrogea TV”, MC-ul evenimentului la care au fost prezenți peste 50 de iubitori de carte.

Revenind la titlu, putem spune că am văzut cu ochii noștri cum trebuie lansată o carte, fie ea chiar și fără diacritice. Și, pentru că v-am făcut curioși, vă lăsăm să descoperiți cu ajutorul imaginilor  cum arată o adevărată „lansare de carte”!

Lasă un răspuns

Nume
Email
Site web

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.